Prefabrike yapılar, ön üretimlerinin fabrika ortamında gerçekleştirildiği, montaj işleminin ise binanın kurulacağı yerde yapıldığı sitemlerdir. Ülkemiz ise prefabrike yapılar ile 1999 Gölcük / Kocaeli depremi sonrasında genel anlamda tanışmış oldu. Deprem Konutları kavramıyla ülkemizde anılmaya başlanan prefabrike konut yapıları geçici yerleşim alanları olarak bilinse de, zamanla geleneksel betonarme yapıların yerini almaya başlamıştır.
Günümüzde prefabrike sistemler, büyük çoğunlukla inşaat ve yapı sanayinde ve konut yapılarında kullanılmaktadır.
Şantiye Yapıları: Prefabrike yapılar inşaat sektöründe en çok tercih edilen yapı sistemleridir. Ofis binaları, yatakhaneler, yemekhaneler, wc-duş binaları, sosyal ve ortak yaşam binaları, depo hangar gibi yapılarda kullanılmaktadır.
Prefabrike Evler: Ekonomik, dayanıklı, uzun ömürlü, estetik görünümlü ve hızlı olması sebebiyle ülkemizde kişisel ve toplu konut yapılarında prefabrike evler büyük ölçüde tercih edilmeye başlanmıştır. Bu evler tek katlı olabildikleri gibi, dubleks ve çok katlı olarak da üretilebilmektedir.
Kamu Binaları: Eğitim, sağlık …v.b. sektörlerde prefabrike yapı sistemleri tercih edilmektedir.
Ekolojik Yapılar: Prefabrike yapı elemanlarının çevre dostu ve sürdürülebilir olması nedeniyle ekolojik yapı sistemlerinde çok tercih edilmektedir.
1989 yılından itibaren prefabrike yapı sektöründe faaliyet gösteren, sektöre bir çok yeniliği kazandıran ve faaliyet alanında öncü olan Prefabrik Yapı A.Ş. yapılarında üstün teknoloji ve tecrübelerini kullanmaktadır. A1 sınıfı yanmaz fibercement doğal çimento levhalar ile çevreci, sürdürülebilir ve sudan etkilenmeyen prefabrike ürünler sunmaktadır.
Üstün özelliklere sahip bu yapılar 6 kıtada 90’e yakın ülkede 32.000 ‘den fazla müşteriye ulaşmıştır. Yeniliklerin öncüsü Prefabrik Yapı A.Ş. her geçen yıl daha fazla büyümekte ve ülkemize ve insanlarımıza katkı sağlamaktadır.